Events

Certisys organiseert ieder jaar informatiedagen voor zijn marktdeelnemers, om hen op de hoogte te houden van wijzigingen in de regelgeving. Als u thema's kent die u graag aan bod wilt zien komen, laat het ons dan weten. Om de inhoud van de presentaties te ontvangen of met alle vragen om inlichtingen over dit onderwerp neemt u contact op met Nadège De Bonte: nadege.debonte@certisys.eu of 081 62 04 81.

 • Informatiedagen

  Welke garanties bij aankoop van bio grondstoffen ?07/05/2015

  « Werden de analyseresultaten van uw bio producten reeds positief bevonden ? Hoe kan u de nodige garanties krijgen bij de aankoop van uw bio grondstoffen? Welke voorzorgsmaatregelen moet u nemen ? Hoe kan u best onderhandelen met uw leveranciers ? Wat vereisen de regelgevingen in Vlaanderen en Wallonië 

  Indien deze vragen u aanspreken, aarzel dan zeker niet om deel te nemen aan de studiedag die CERTISYS organiseert om u de wetgeving en de toepassing hiervan door het controleorgaan toe te lichten. Zowel bio marktdeelnemers, beroepsorganisaties als officiële vertegenwoordigers van de Overheid zijn welkom op deze infodag.

  Datum donderdag 7 mei 2015  in de voormiddag van 9 tot 13u voor Vlaanderen en in de namiddag van 12 tot 15u30 voor Brussel en Wallonië.

  Plaats TERO 56, rue de Champles - 1301 Bierges E411 – Afrit 6 (op 15 min van Brussel)

  Inschrijving Gratische inschrijving via het online formulier.
  Antwoord graag ten laatste op 24 april 2015.

  Contact
  Nadège De Bonte
  Verantwoordelijke communicatie
  081/62.04.81
  nadege.debonte@certisys.eu.

  Informatiedag over pesticidenresidu's -13/06/2013

  Tijdens deze dag presenteerden we u met de nodige uitleg de gewestelijke en Europese contexten en de procedures die bij Certisys worden toegepast in verband met het beheer van analyseresultaten voor pesticiden.

  In het licht van de uitdagingen en de verbeteringen die op internationaal vlak nog moeten worden doorgevoerd, is het proces in België al behoorlijk opgeschoten wat jaren ervaring, bemonsteringsplannen, situatiebeheer, gewestbesluiten enz. betreft.

  Onder meer dankzij al dit werk dat in België reeds is verricht, heeft Europa recent beslist het aantal bemonsteringen op te voeren tot 5% op het totale aantal bio-marktdeelnemers.
  Samenvattend onthouden we uit de opvallende aandachtspunten vooral:
  •    het bestaan van declasseringsnormen in België,
  •    de gevolgen van een verontreiniging voor het product en voor de marktdeelnemer, afhankelijk van zijn eigen verantwoordelijkheid hierbij,
  •    hoe complex de interpretatie van analyseresultaten voor verwerkte producten is
  •    en hoe belangrijk een intern beleid en preventiemaatregelen zijn.Au programme de cette journée, nous vous avons présenté et expliqué les contextes législatifs régionaux et européen  ainsi que les procédures appliquées chez Certisys sur la gestion des résultats d'analyses de pesticides.

  Informatiedag over export van bioproducten - 24/04/2012

  Op 24 april kregen we in Bolinne 25 marktdeelnemers over de vloer!
  In zijn niet aflatende bekommernis om u op de hoogte te houden over de jongste regelgeving, organiseerde Certisys immers een infosessie over de wettelijke vereisten voor export van biologische producten naar nieuwe wereldmarkten zoals de USA, Canada, Rusland en andere landen.
  De infodag verliep in een gezellige, open sfeer en werd afgesloten met een biologisch buffet. Hij wekte bij onze marktdeelnemers veel belangstelling en loste hun verwachtingen helemaal in.

 • Bioweek

  Achter de schermen van de biocontrole - 09/06/15

  Op 09/06/15
  bij Luc Hollands  - Green Valley
  Varnstraat 13
  3793 Teuven
  www.greenvalley.be
  Meer info op: www.bioweek.be